Wij heten u van harte welkom op de site van Tandartspraktijk Zonnelaan

Tandartspraktijk Zonnelaan is een gevestigde praktijk in Groningen waar een tandarts en een mondhygiëniste nauw samenwerken om de mondgezondheid van de patiënten te verbeteren en kwaliteit zorg aan hen te bieden. Wij zijn een nieuwe tandartspraktijk en we nemen nog patiënten aan.

Nieuwe praktijk

Bij ons zijn nieuwe patiënten van harte welkom! Na ontvangst van uw aanmeldingsformulier nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te plannen.

Expertise

Gespecialiseerde tandartsenpraktijk, waar verschillende tandspecialisten en tandtechniekers u helpen bij het onderhouden of verbeteren van uw gebit.

Kwaliteit

Tandarts die kennis en kundigheid op orde heeft, zich ontwikkelt, die persoonlijke aandacht voor u heeft en staat voor optimale mondzorg

Openingstijden

Maandag – Donderdag 8.30 – 17.00
Vrijdag 8:30 – 13:00
Zaterdag – Zondag Gesloten

Wat doen wij?


Behandeling

U kunt bij de ons voor allerlei behandelingen terecht. Van preventieve behandelingen zoals controle en gebitsreiniging tot meer ingrijpende zaken als een wortelkanaalbehandeling of het trekken van een tand of kies. De veel voorkomende behandelingen die u mag verwachten van ons zijn: Controle, Brug, Sealen, Trekken van een tand of kies, Vulling, Kroon, Wortelkanaalbehandeling.

Extractie

Een extractie is het trekken van een tand of kies. Dit is voor veel patiënten een spannende gebeurtenis, maar uiteraard wordt dit vooraf altijd goed verdoofd en doen wij er alles aan om u op uw gemak te stellen. Omdat we de kies niet letterlijk “trekken”, maar hem voorzichtig losduwen kunt u enige druk voelen.

Preventie

Een gezonde mond begint bij gezond tandvlees. Bij de eerste afspraak zal een status gemaakt worden om de tandvleesproblemen goed in kaart te brengen. Na één of meerdere behandelingen zal met een herbeoordelingsstatus de vooruitgang worden bekeken. Naast uw controle bij de tandarts blijft u ook enige keren per jaar bij de mondhygiënist onder behandeling.

Endodontie (Wortelkanaalbehandeling)

Bij een wortel- of zenuwkanaal behandeling wordt de (soms al afgestorven) zenuw van een tand verwijderd en wordt de tand van binnenuit goed gereinigd. Dit kan om twee verschillende redenen nodig zijn. Of het bot rondom de tandwortel, óf de zenuw van de tand kunnen ontstoken zijn

Kindertandheelkunde

Vanaf hun geboorte zijn kinderen van harte welkom in onze praktijk. Zo kunnen zij gemakkelijk wennen aan de omgeving, de vreemde geluiden en de gezichten. Door samen met ouders, broers en zussen te komen, groeien zij in de loop van de jaren van toeschouwer tot patiënt. Vanaf de leeftijd van 2 jaar beginnen wij met de ‘echte’ halfjaarlijkse controles.

Kroon en Brugwerk

Een kroon is een kapje over een tand of kies. Hierdoor kan een, door een grote vulling of wortelkanaalbehandeling verzwakte tand, versterkt worden. Tevens kan bij het maken van een kroon ook de vorm, stand en kleur van een tand worden gecorrigeerd. Er zijn twee soorten kronen: een metalen kapje met daaroverheen porselein, en een witte kap die ook met porselein wordt overbakken. De volledig gouden kroon wordt tegenwoordig niet vaak meer toegepast.